Blogger Layouts

Saturday, November 6, 2010

RamBut SaMa hITam... HatI LAin2

hurrmmm.. tu la manusia ni kan, wlupn rambut sama hitam, tp hati berlainan.. xmcm haiwan, mereka2 pn tau sygkan kwn die..hehehe..  kite nie xley nk ramal pe yg org len nk lakukan kn, xkirela sape2 pn.. TAPI hidup nie mmg xkn lgkap klu xde mslh, itu adalah KENYATAAN..(SERIUS AKU X TIPU KORANG) kah3...

ok2....... actually yg ak nk story nie tntg seorg kwn ak ni la...(kwn ag ke?) huhuhuhu... wtpe ade kwn klu ske tikam dr blkg kn, klu xde kwn cmni pn ag bgus, xknal ag la baik..rs cm xske je nk tgur die, tgk mke pn meluat.. hurmmm sush2, ade kwn rmai pn sush, xde kwn lgsg pn sush, nti xknal masyarakat plak..tul x?? ak bkn nk ckp pe la, ak tau ak pn bknnye perfect sgt smpi nk pertikaikan hal org len kn, xde la sume org ske kwn ngn ak nie.. ak pn ade kurg nye gak..

oppsssss...  cte pasal ak plak da...berbalik kpd story asal, ak nk ckp gram tu adela kn, ske2 ht je ckp ak nth pape blkg ak tp klu ckp ngn ak pny la baik smpi pijak semut pn xmati kn...(xperlu la ak nk gtaw ape yg die wt kt ak n sume org) tp klu korg kne mmg agk trase n menyesal ade kwn cm die nie.. ble sush cr kte, ble sng ske2 ht die je nk wt cmtu.. (ADAKAH ITU NAMENYE KAWAN) tidakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!.. 

kwn2 ak yg len wlupn ade gak skt kn ht ak tp xde la smpi pe yg minah nie wt kt ak.. ape pny kwn da.. klu pasni die mtk tlg ke ape ke ak wt x layan jela, klu die skt sekalipn tgung la sorg2, xde sape da nk tlg ko.. die nie mmg sengaja buruk kn name die sndiri, mmg sje xnk ade org kwn ngn die agknye..

kdg2 tu ak gram ak wt je die trase, bgus klu die trase pe yg ak wt kt die tu.. igt kn nk bg die sedar ckt, tp rupenye x gak, die ckp pasal ak plak kt blkg, bknnye nk muhasabah diri ape yg die da wt tu, ade sbb r klu ak wt ko trase tu beb, sedar2 la diri tu pe yg da ko wt kt kwn2 ko nie, jgn selfish sgt.. sume nk ckp besar, sume nk menang.. mn ley cmtu beb, ko igt kwn2 ko nie xde perasaan ke.....try r klu ko duk kt tmpt dorg sume, pk la.. xsume org cm ko.. ckp tu biar beradab ckt.. ape besar sgt ke ko nie smpi nk bgga2 kan diri tu..klu ko rs ko x layak kwn ngn kami, cr la kwn yg layak kwn ngn ko tu, x perlu lah nk merendah2 kn org len.. apela hina sgt kwn ngn kami nie, ble ko sush cr kami gak.. klu nk ikt kn ht durjana ak nie, ko yg x layak kwn ngn kami pn, NAK TAU SEBAB APE??????????? huhuhu xperlu la ak ckp gak kn, pndai2 la pk... klu nk org ske kt kte, kte 1st dlu kne tyme org tu.. br la org ske kt kte.. ak sedar ak nie pn kdg2 xley tyme org gak tp ak cbe biar la sush cmne pn..

ye la, ko ley pk la stp org ade wt silap wt slh, skurg2 nye ko sedar pn da kre ok da.. kn ak da ckp ak pn xla perfect mane kn.. ak nk ckp mcm2, xley gak.. nti ade plak org cte mcm2 kt blkg ak ag.. ikhlas la klu nk kwn tu, klu xikhlas mmg hlg kwn r pasni..

xpela, klu ko xnk kwn ngn kami sume xpe.. ak redha je klu hlg kwn cm ko nie sbb xde mkne kami smpn kwn cm ko klu ko cmni (fhm2 jela kan) hehehe.. klu ko hlg, insyaALLAH rmai ag org yg ak xknal kt luar sne akn jd kwn kami (klu jmpela)..mmg persahabatan tu pntg utk semua org, xtau la klu ade org yg xksh lgsg klu xde sahabat nie.. agpn kte mane la ley hidup sorg2 kt dunia nie kn....

Kita selalu inginkan menjadi yg terbaik, tp kekadang org suka mengambil kesempatan diatas kebaikan yg kita berikan dan selalunya bertindak melampaui batas. Sgt2 sedih bila benda cmni terjadi...especially kalau di lakukan oleh orang-orang 'kepercayaan' ( walaupun x percaya 100%) hahahahaha. Byk kali dah berdepan ngn hal2 cmni. Kalau darah daging sendiri pn sanggup menjadi gunting dalam lipatan ini kan puak yg tiada pertalian darah kan????ehmm...Moga -moga ALLAH bukakan pintu hati untuk dia bertaubat.Moga ALLAH juga tabahkan hati org2 yang menghadapi dugaan seperti ini...(hehehehe skema tol ayat nie..).. sesungguhnya kehidupan kita ini penuh ngan tandatanya. Kita hanya mampu membuat perancangan dan prediction (lupa lak apa bahasa melayunya)

memang ape yg terjadi nie telah mematangkan diri ak dlm memilih kwn.. hari demi hari, tahun demi tahun kte nie makin membesar dan tau pe yg kte perlu dlm kehidupan nie... nie br ckt dugaan yg ALLAH bg kt ak, cmne plak dugaan mse da keje nti, mse da berkeluarga nti.. mcm2 dugaan yg akan dtg, kte knela bersedia utk hadapi semua tu.. moga pengalaman hr nie ley jdkn pengajaran ak utk lbh berhati2 pd mse akan dtg dlm menjalani kehidupan seharian...huhuhuhu

ak bersyukur ape yg ak ade skrg..(klu korg bc nie sure korg t'pk 'cm la baik sgt minah nie, pdhal sme je kot' -terutamanya yg kne btg hidung sndiri r-) xpela kata3 pe yg korg nk kata tu.. ak xheran.. nie kata2 dr ht ak sndiri.. sekali ak terkena ak akan igt smpi ble2, bknnye ak nie pendendam ( kadang2 panas baran gak kot)hehehe tp sbgai peringatan kpd diri ak sndiri..

No comments:

Post a Comment