Blogger Layouts

Saturday, December 31, 2011

HappY NeW YeaR!!!

~~~Assalamualaikum~~~

berjumpa kite sekali lagi di tahun baru..hehehe.. ok, hari ini kite akan bercakap soal azam yer murid2, azam nie bukan nama orang mahupon jin alprit yer, azam nie benda yang kite impikan...(ada ciri jadi guru x)kih3..

sekarang da masuk tahun baru, pejam celik dah jejak tahun 2012 kan.. umur pon da makin tua matang... hohoho matang ke aku nie, cam ngeri jer nak dengar.. aku da masuk 23 tahun!!!!! cepatnye mase berlari, dah macam cheetah da aku tengok...

azam aku tahun lepas aku nak kawen...hahaha (berangan jer lebih) ohhhh makna nye kena extend lagi la ke tahun hadapan, hadapan dan hadapan...kahkahkah... tak de lah, ape aku punya azam tahun lepas ekh??? aishhh banyak betol makan kepala ikan nie kot, tue yang asek lupe je.. aku rase azam aku tahun nie nak g jalan puas2 je kot..haaaa yang tue memang aku da puas da, tahun nie memang banyak berjalan pon.. ok, utk azam tahun hadapan pulak, aku da berazam dan bercita2 untuk menjadi yang terbaek dalam hidup, tinggi tak azam aku... harap menjadi la kan3..

kalau nak ingat baliktahun nie memang banyak kenangan yang tak dapat aku lupe kan.. kisah suka, gembira sesangat, sedih, kecewa, macam2 lah yang aku rase... rase kekosongan pon ade..hehe tapi impian aku susah betol nak tercapai, aku nie asyik dok pikir lah macam mane nak bagi impian aku tue jadi kenyataan.. errmmm banyak benda yang aku berazam tapi sampai sekarang blom lagi terlaksana.. harap2 tahun nie dapatlah kan...

satu perkara yang tak dapat aku terima dengan nyata, hanya dalam mimpi jer..hahaha adalah aku berhadapan dengan masalah yang sulit, kena amek exam mase awal tahun baru... arghhhh aisehhh tolonglah berubah, nie satu lagi azam yang aku nak capai..."tolong merajinkan diri selalu, jangan jadi pemalas terlebih".. berubah!!!! ngeee~~~...

ok lah, aku nak ucapkan HAPPY NEW YEAR kepada semua peminat2 yang membaca blog ini..hehe dan tak lupa nak ucapkan kepada rakan-rakan dan semua orang yang akan menduduki final exam untuk sem nie..sayang korang semua...(^_^)(^_^)(^_^)...




TQ for reading this entry...:)


Wednesday, December 28, 2011

Pergerakan Kreatif Teater - part 3 (Ekspresi 02)

Assalamualaikum.....

okey, sekarang dah masuk part 3... panjang kan perjalanan hidup aku sem nie..hehehe... entry sebelum2 nie tidak bergambar kan3..hehe tapi untuk kali nie aku aku nak letak gambar banyak sampai korang juling mata nak tengok..kih3... tapi kena buat essay panjang berjela-jela jugak, yelah nanti korang tak faham ape yang aku post nie kan..

untuk assigment kali nie pulak, kami semua kena buat satu persembahan akhir yang telah dibimbing oleh pensyarah kami sendiri, En. Nor Shuradi Nor Hashim.. kareografi dan tema untuk persembahan kami nie telah ditentukan oleh beliau, peranan kami hanya perlu follow setiap pergerakan dan tunjuk ajar yang diberi oleh En. Nor Shuradi Nor Hashim. mase mula2 dapat pergerakan tue, mak datooo!!!! naik pening kepala aku, berbelit2 macam ular kena palu da.. susah kot tapi bile dah lame2, rase macam tak berhenti pulak badan nie..haha persembahan kami nie menggabungkan pelajar pergerakan kreatif teater iaitu subjek aku, lakonan awal, vokal lakon dan teknik gaya lakon... ada ciri2 nak jadi pelakon tak???hihihihi....

untuk sinopsis nye, cerita nie bertajuk "Kak Bee Jamban" yang berkisarkan tentang konflik kehidupan iaitu mengisahkan dilema Kak Bee yang berkerja sebagai 'cleaner'. Kak Bee berdepan dengan masalah pembuangan kotoran najis tandas oleh pengguna-pengguna yang tidak bertanggungjawab terhadap kemudahan2 yang ada.

kteorang nie terbahagi kepada 2 group iaitu group "Kak Bee Jamban" dan group "Proses".. nak tau aku dapat watak ape?? watak aku nie tak ade sape yang berani pegang tau, dan watak aku nie tak penah orang lakon kan.. 
aku nie yang pegang watak sebagai taik yang asyik nak ganggu si Kak Bee nie. Kak Bee nie memanglah dapat hapuskan taik-taik tue tapi lepas tue Kak Bee nie asyik teringat je kat taik-taik yang menghantui die walaupun masa Kak Bee nie tengah makan... geli tak korang?? jangan makan nanti ingat bukan2 pulak...haha yang dapat watak taik tu ialah aku sendiri, aim, azie, lin, alya, dila, aini, kuyie, faiz dan azlan



nie gerak kerja sebelum persembahan.. dorang nie tengah spray baju yang taik-taik nie semua kena pakai, gune plastik sampah hitam ditambah dengan warne kuning2.. baru nampak cam taik real kan..haha


nie mase sesi latihan.. hebat tak?? siap kepala ke bawah ag.. ingat watak taik nie tak penting ker..


mase nie adalah sesi make-up me make-up...haha (nie kuyie- yang laki pon wajib kena make-up jugak, no excuse ok)

haaaa nie la group "Kak Bee Jamban".. tengok muke masing2, dah macam alien je kan.. kiteorang pakai bedak sejuk kuning, macam taik tak korang tengok..

kteorang tengah perform mase nie... nasib baik dalam gelap, tak lah nervous sangat..



yang nie pulak group "Proses" yang terdiri daripada wawan, tyqo, niny, faten, dilla, arina dan ruhil.

melalui pergerkan yang kami buat nie la kan, ia menilai kepada kecerdasan bagi lakonan secara eksternal yang berbentuk biomekanik. ia juga terdiri daripa 8 jenis kecerdasan manusia iaitu kecerdasan verbal, logikal, visual, kinestetik, muzikal, interpersonal, intrapersonal dan juga naturalis. kami juga telah mengaplikasikan "Laban Movement Analysis" yang melibatkan action of body, qualities of movement, space environment dan relationship...mesti korang payah nak faham kan?? jadi, sebagai alternatif nye (skema!!) add lah subjek nie kalau nak lebih faham yer..hehe.. ok, kami juga telah menggunakan pergerakan lokomotor dan bukan lokomotor.. aku terangkan sikitlah yer.. pergerakan lokomotor merupakan pergerakan yang menyebabkan keseluruhan tubuh badan berubah kedudukan seperti berjalan dan berlari manakala pergerakan bukan lokomotor nie pulak adalah pergerakan yang menyebabkan keseluruhan tubuh badan masih kekal di tempat yang sama... oleh itu, selepas dicantumkan semuanya, jadi lah sebuah pergerakan dengan gerak indah...hohoho...

ok, yang tengah duduk nie nama die Nilam Suhana Binti Othman.. die nie main character untuk kebanyakan persembahan ye.. die nie juga pemegang watak "Kak Bee" nye.
okey yang nie pulak adalah Jritto Syafel Vincent dan Nur Natheka binti Berhanuddin.. dorang nie merupakan pasangan kekasih dalam drama "Aku Sunyi" dan "Teruk"...


yang nie adalah artis-artis yang menjayakan teater nie... seramai 21 orang kesemuanya..

Ekspresi 02 nie adalah persembahan final projek kami yang bertempat di Dewan Rahman Talib, universiti pendidikan sultan idris pada jam 8.45 malam yang bermula dari 9-10 Disember 2011. untuk persembahan ini, ada 4 persembahan iaitu "Kak Bee Jamban", "Aku Sunyi", "Proses" dan last sekali "Teruk".. 

sebenarnyer best tau teater nie... korang cube lah jugak yer...OK, don't!!!

TQ for reading this entry...:)

PerGeRaKaN KrEaTiF TeaTeR PaRT 2

assalamualaikum.....

muncul kembali laily nasordin nie kan.... tujuan kali nie nak citer pasal teater lah kan.. sejak akhir2 nie sibuk je dengan teater kan3... yela, tiap2 hari nak buat latihan untuk memantapkan setiap pergerakan tau, baru lah puas hati... excited tak????hehehehe....

ok, kali nie nak citer pengalaman aku mase aku dengan group aku buat persembahan dekat depan SITC... kat kolam air.. nampak macam best x?? mestilah best kan..hehe.. persembahan kali nie group aku buat persembahan "penyembuhan", macam seram je kan?? tapi memang menyeramkan pon sebab time tue pon buat mase dah senja..huhu tapi terpaksa lah sebab da xde mase yang sesuai lagi kan.. jom tengok gambar2 group aku, selama nie korang bising kan aku tak masukkan gambar, ye la asek menulis sampai berjela-jela je... da macam buat karangan dah..haha..

ni laily (aku), azie and dila
macam perempuan melayu terakhir tak???haha berkemban kot.. seksi kan..huhu 
ni la costum yang kiteorang guna..

ok, ni group aku.. laki yang pakai baju colour merah kat belakang sekali tu penyibuk yer, tidak ada kena mengena..hehe
group kiteorang ada 10 orang (laki : wawan, tyqo n azlan... perempuan : lin, aini, dila, aim, aku, azie n liya)
 sporting kan group... dah nak perform pon masih nak main2 kan..

 group tak penah duduk diam...hahaha

ermmm bile turn group aku nak perform, mase nie baru lepas hujan lebat... sejuk giler kot mase kat atas kolam, dengan air terjun ag...hahaha menggigil time tu..

ok lah, sampai sini untuk citer teater kali nie... yang penting,  masing-masing dah boley buat pergerakan gaya indah kot walaupun kami masih di awal pembelajaran...hehe skema pulak da..

TQ for reading this entry...:)

Tuesday, December 27, 2011

PerGeRaKaN KrEaTiF TeaTeR PaRT 1

Assalamualaikum....


Entry kali ini aku nak ceritakan kat korang semua pengalaman amek subjek pergerakan kreatif teater... hebatkah aku dengan teater??? jangan over laily!!!hahahaha... ok don't...

first time nak belajar pergerakan kreatif nie punya lah payah, dengan istilah laban la, main aras la... aku tak paham...haha pastu terpusing sane terpusing sini. tue belum lagi buat gaya terbang... mau jadi superman..kih3... tapi kan, rase best sangat2 bile da pandai buat pergerakan walaupun pergerakan tue orang nampak macam biase je.. lepas nie dah boley buat pergerakan pelik2.. mesti jadi lebih HOT lepas nie..haha..

opppssss!!!! tu aku sendiri yang fikir bukan korang semua...over pulak makcik nie.. oklah, aku nak bagitau je, (kalau nak dengar, dengar jela... kalau xnak senyap je tau.. hahaha) u aku ada tawarkan subjek pergerakan kreatif teater ni dan sem nie aku add subjek nie sebagai subjek elektif aku..

aku nak citer pasal pengalaman aku la sebenarnyer...tue motif tepat ok!!!don't
ok la, masa mule2 masuk kelas nie memang la syok sesangat bile dibgtau yang paper nie xde final then boley enjoy2 sebab xde kelas teori sebab subjek major aku dah penuh dengan fakta2, auta2 n '_____'... kire ringan sikit la kepala kan..

then, bile dah berminggu2 berhempas pulas tengah belajar, lecturer kata kena perform!!!! arggghhh TIDAK!!! tu la, nak sangat enjoy kan... terima jela cik laily... tapi bile tgah baring2 sambil nak tido terfikir la kan, bagus jugak perform, baru hot kan3...hahaha salah niat da tue... first assignment, kena wat persembahan kat ruang2 yang dah lecturer tetapkan.. kumpulan aku time tu ada 5 orang..


ok, don't... sampai sini jela dulu... nantikan part seterusnyer ye...hehehe..:)


TQ for reading this entry....:)

Saturday, October 22, 2011

KebosanaN

Assalamualaikum

ok hari nie hari sabtu, maksud aku saturday...hahaha (ko ingat orang lain xtau) sje b'gurau..
lama kan aku xon9 blog nie, hihihi nampak sangat aku nie rajin study(alasan poyo)..
walaupun da lama tinggalkan ko, tp aku still syg ag kat ko tau, patutnyer ko kene bersyukur..hihi..

wokey, stop disini.. aku kebosanan sebenarnyer.. rase macam nak mendaki bukit jer sekarang nie, pastu bila nak turun bukit berguling2..best nyer!!!!! tibe2 teringat zaman2 sekolah dulu, walaupun mase tuh comot2 kan tp aku nak comot2 macam dulu..huhu emosi yer kat c2.. hurmmm hari nie sy pegi library, dar kul 10 pagi td sampai kul 3 petang..(nampak sangat bosannye...hahaha) lepak2 dapat jugak aku membuang mase a.k.a mencuci mate skali..=)

nak watpe petang nie, hurmmmmm ????????????? hari nie hari sabtu, kat T.Malim ada pasar malam kan...hahaha

nak p solat dulu.. bye!!!

TQ for reading this entry...:)

Wednesday, July 20, 2011

kadang-kadang aku....~~~~~

Assalamualaikum... hari nie aku memang xtau nak wt ape kan, so aku on9 n aku berblogging la..hehehe..

kadang-kadang???? hurmmm, kadang-kadang aku terpikir pasal ape ekh??? ntah lah, macam2 kot.. pasal diri aku, pasal hala tuju hidup aku nie, sampai ke mane la nanti, kot2 ble tengah berangan nie boley bawak sampai ke Venice ke, best kot..hahaha sudah3, x usah dok berangan je..

kadang-kadang kan aku terfikir, aku nie macam xbergune jer bagi sume orang, selalu je menyusahkan orang.. aku kan kalau macam mood tak bape nak best mesti ade je yg tak kena.. selalu yang kene layan aku tu haaa die, buah hati aku ler..

tapi kan3, bile aku tak suke kat seseorang tue mesti la bersebab, kalau tak de sebab tak makne aku nak bazirkan tenaga untuk marah2 nie... geram gak la, kadang-kadang tue sampai kan aku pendam je, tapi kalau dah lame2 pendam kena la faham2 macam gunung berapi gak kan.. hurmmm, yela orang tue ( dirahsiakan ) memang la tak kena sbb nyer die attack aku, bknnye ko kan... memang la ko cakap biarkan jela sbb terang2 aku yang kena, ko tak tahu ape2 pon.. mentang2 la serba boley kan, lebih banyak kelebihan die tapi tak pe la, aku ikut jela sbb kite tak nak la putuskan hubungan silaturrahim kan..

hurmmmm.. kadang-kadang tue kan aku pon tak faham ngan diri aku, bile aku hepy hepy hepy tersangat.. tapi kalau tak de mood tue, tak tau nak cakap ape la, rase nak balik bilik nak terajang2 diri sendiri, paling baik pon g beradu kat atas katil tu hah..

dala, aku pon sekadar ingin meluahkan perasaan, kadang-kadang luah perasaan kat lappy nie ag bagus drpd luahkan kat manusia, sush ngat nak paham... yela, lappy nie tak bernyawa, aku hentam pon die tak menjerit..~~~ cian kat ko kan lappy...huhuhu.. mood : sedih..:(

Wednesday, June 29, 2011

sedar tak sedar..... dah nak masuk 2 bulan...

assalamualaikum... lame x aku membisu kat blog nie??? cian blog nie x berteman..

popular x aku???haha

aku dah kering idea la, nak citer pasal diri aku nie, kang korang pulak nyampah, biase la budak terover  x popular..hahahaha..

entry aku kali nie tentang ape??? tuh korrang dah xreti da bace ke?? ke nak aku tolong eja kan... hehehe (gurau jep).. aku tau korang sume lebih pandai membaca dari aku nie.. SEDAR TAK SEDAR... DAH 2 BULAN..tettttt apakah?? adakah aku xmandi 2 bulan?? xmakan 2 bulan?? or membesarkan badan yang dah sedia tembam nie??? tidakkkkk!!!!! salah..salah..salah... macam statement orang baru nak dapat anak pertama pulak kan.. kih3..

sebenarnye, dah 2 bulan aku cuti la der.. ade lagi 2 bulan untuk aku bersuke ria.. nak tau ape yang aku buat sepanjang 2 bulan cuti nie??? kalau cuti sem lame macam nie, mesti korang tengah bz cari duit poket kan.. bestnye keje.. aku pulak??? hurmmmm hampeh, nak keje la sangat tp habuk pun tarak... bukannya xmau keje la korang nie, tp kalau tgah2 bulan kene balik u sbb ade keje, mane ade orang nak mek keje 3minggu keje, mintak cuti seminggu lepas tu keje balik kan.. xpenah dibuat orang giler..hahaha ehhhhh ehhhh ehhhh aku xgiler ok.. tapi kan3 aku xdelah goyang kaki je duk umah nie.. ade jugak keje yang aku buat.. tgk TV pon keje jugak kan??? hehehe

tapi best jugak duk uma je, ni lah masenye aku dapat bersam family aku.. korang mesti pk mase cuti la nak cari duit, tapi tue korang la yang pk.. aku pk lain...huhuhu.. aku nie muke je brutal tapi hati ade bunga2..huhu aku seorang yang manje...huwaaaaa!!!!!! tu la, salah sape kah sekarang nie??? NO COMMENT... xpela, aku nak pk positif cikit... kalau ade rezeki x kemane kan3.. lambat laun aku kene keje jugak nanti kan.. lagi pon bulan 7 nie dah kene balik 'U', ade keje lagi....hurmmmm

ape2 pon, aku tgah pk sekarang lepas balik 'U' nanti... ade 2 bulan lagi cuti nie.. ape yang aku nak buat yer?? korang ade cadangan x??? bagi tau cikit kat aku...hehehe... ok la, aku doakan cuti sem nie memberi manfaat kepada korang sume.. janji HAPPY ok... daaaaa

Wednesday, June 8, 2011

baru jer balik, da terasa rindu...

assalamualaikum sume... lame betol aku x update blog nie kan.. FB selalu je on, tapi blog da macam expired jer.. hahaha.. xde citer yang best lah nak kongsi ngan korang...

hah hari nie aku nak kongsi ngan korang sume.. aku sebenarnye baru je balik dari perak.. ade ape kat perak tue?? perak tue tempat aku menimba ilmu la beb.. yeke??? seyes lah yer, ingat aku nie main2 ker... aku watpe kat sane?? sabau2, nie aku nak story lah nie.. aku jadi sekretariat minggu suaikenal kat sane untuk pelajar diploma yang baru je nak masuk 'U'..

nak kate best tue memang xterkata lah, best ngan makanan la paling penting.. sebabnyer??? FREE.. hahaha buruk betol perangai kan.. xade lah, best lah sebab dapat jumpe muke2 baru kat U nie walaupun tengok dorang masuk 'U' ngan muke seposen xtau pape, macam aku dulu2 la..hehe walaupun xcukup rehat a.k.a tidur yang sangat best tue tapi pengalaman tue memang ade lah & pengalaman tue bukan boley dapat kat bilik kuliah mahupun pasar malam Tg. Malim yang selalu aku g tue..

hahhhh yang tue baru pelajar diploma, belom lagi pelajar DPLI & ISMP.. mesti macam2 ragam kan...ape2 pon nie suatu keistimewaan sepanjang MSK.. kalau sepanjang MSK tue ade yang xpuas hati ker, nak nangis ker.. perkara tue biase lah kan, tapi yang penting kite enjoy.. walaupun baru je balik rumah, da rindu kat kawan2 yang same2 merasa susah..huhu xpe2, nanti SEPT kite jumpe lagi yer..

jadi sepanjang cuti yang ade nie, baik aku rehat puas2 kan, nti bile da balik sane, kene push lagi kan.... kalau nak tidur puas2 pon boley jer, konon lah nak qada' tidur hari tue.. kalau tidur jer, baik terus bace kan yassin.. tidur terus..hahaha...  gambar nanti2 lah aku upload, malas pulak... ok lah korang, byeee...

Sunday, April 17, 2011

~~NO TITLE~~

~~ASSALAMUALAIKUM~~

korang2 sume... study ker beb??hehehe mentang2 la nak exam, baru nak rushing2 study, amek ko.. macam Mat Lutfi cakap, ley jadi mabuk kalau 2hari x tdo, korang mesti akan jadi mabuk kalau 2hari xtdo sebab study kan3.. tp study ker???? confius yer di situ.. otak aku ni da melayang2 entah ke mane..

memang da minggu exam, da tu g la study kan, yg ko g update blog ag tuh ape kes laily..kantoiii tol la minah nie.. errrrmmmmm eiiiii aku study gak la, kire rajin gak la aku nie kan.. Isnin nie da ade paper 1st, tp xtau la cmne nanti.. kiter wait & see jela nanti..

tetttttetttttetttt.. tibe2 aku terpikir la, tahun depan aku da 23 tahun... ARRGGGHHH, rase macam da tua je, hari tue aku baru je rase ibu aku hantar aku g tadika.. tu 18 tahun yg lalu lar.. then, tadi gak aku tengok video perkahwinan Shuib & Sarah.. huhuhu &&&&& timbul pulak rase nak kahwin pulak, alahai sweetnyer, cam best je tgk org kahwin nie..hahaha biar betul aku nie?? korang cam xcye je kan aku ley pk cmtue.. buang tebiat tul..tapi kan3, aku makin berumur, perlu kot pk kan bnd macam tue..haha.. aaahhhh ketepikan dlu perkara macam tue, jgn pk jgn pk JGN PK lagiiiiiiiiii!!!!!... 

 shuke tengok orang kahwin..hehe

buat mase sekarang, penuhkan ilmu & pengetahuan di dada dulu, kalau ade rezeki tu ade la kan.. study biar abes baru pk, tul x??? lusa nak exam nie, baik ko g study drpd ko pk bnd yg xjd ag utk mase skrg..huhu.. gudluck kepada kawan2, adik2, kakak2 n special someone ( my ehem3 ) untuk exam yg akan datang.. 
wish me luck too...=) hehehe.. semoga mendapat kejayaan yg diimpikan..


 study hard.. jangan malas2...

ok la korang, ak nak tdo, jap ag buah hati saya nak kejutkan sbb die suh sy study jugak..ngeeee3~~~ (macam la die tue study)hahaha

Saturday, April 9, 2011

sunyi

Assalamualaikum

selamat pagi korang2 semua di luar sane... di pagi yg mulia lagi ceria ini (macam hari raya pulak da..hehe) hope dapat jalani kehidupan yang lebih baik dari hari2 sebelum.. tp kan3 aku sunyi sekarang.. ape ke hal ngn minah nie tibe2 nak rase sunyi kan??

ce cite ce cite ape yg ko kate ko sunyi nie... hahahahaha... sebenarnya xde pape pon, aku jela yang sajer2 nak cite.. kawan2 semua da g class sebab tu lah aku sunyi..lol.. class kul 11pg, lambat ag nie.. nak wt ape yer.. study?? exam da nak dekat da nie tp 1 pe pon xbuat ag..parah2 kalau orang macam aku nie.. kalau nak cakap pon, cakap sorang2 jela, xde sape nak layan aku... sob3~~~ haha punye sengal x aku nie....

ok r, aku nak mandi dulu.. jalan terbaek punya yang dapat aku pk..(",)

Tuesday, April 5, 2011

puding caramel

...Assalamualaikum...
hai korang2 sume.. tibe2 je rase nak makan puding caramel...huhuhu da lame xbuat benda2 cmni..sdapnye...yummm3~~
hari nie ak nak kongsi ngn korang sume resipi puding caramel nie.. mane la tau korang nak makan kan, xyah r beli kan3.. baik korang buat sendiri je kan, lagi puas kan..hehe

ni bahan2 nak buat puding caramel nie..

  • 1 tin susu cair.. ala, susu yang selalu makan ngn custard tu, korang mesti tau kan.
  • 1 cawan air, ikut je sukatan tin susu cair tue..
  • 3/4 tin susu pekat.. kalau tak suke manis letak cikit pon boley, terpulang la kat korang yer..
  • 5 biji telur.. 
  • 300g gula.. lebih kurg 3 cawan gak la, cawan selalu minum teh tu
  • 1 sudu teh esen vanila
cara2 nak buat nye...

first sekali, masukkan semua bahan kecuali gula dalam satu bekas dan pukul sampai agak2 sebati. kalau ade blender, blend je semua. resipi ni xboh gula dalam puding coz gula tu nnt wat puding tu keras, boleh potong2 mcm kat pasar malam tue, jd xsdap pulak..

pastu korang ley masukkan dalam bekas dan kukus selama 15-20 minit. guna api sederhana kecil.

step ketiga, kalau agak2 tepi2 tu dah berlubang, bolehla angkat. buangkan air yang kat tengah2 caramel tu tapi hati2 jangan tertumpah pulak pudingnye. Lepas tu masukkanla dalam fridge biar sejuk je masuk dlm tekak nanti.

ok3, tadi puding je.. untuk caramel (gula hangus) pulak, masukkan 300 gm gula dalam periuk dan panaskan atas api perlahan sampai agak2 brownish and dah cair. pastu masukkan air sikit. tuangkan atas puding mase nak makan.

last sekali, kalau prefer gula tu dah ada atas puding masa kukus, tuangkan gula dulu, pastu tuangkan bahan yang blend tadi baru kukus. 

 gambar nie ak juz mek dari pakcik google je.. selamat mencuba yer kawan2 sume.. sedapppppppp, mables la..hihi.. 

ok lah, good luck k.. aku nak chaw lu..

~~~saya rindu~~~

(~,~) Assalamualaikum (~.~)
tibe2 terasa nak jiwang pulak... boley x korang??? kalau korg kata xley. skeati hati aku la, ni kan blog aku..hahaha gurau jerkkk..

tul r korg, aku nak jiwang plus rindu sebenarnye... ngeeee~~~~ rindu kat sape??? opppsss sudah semestinye..jeng3..haha.. ak rindu family ak sebab da lame xbalik kan...

so, bile da mula jiwang, aku pon dengar lah lagu2 jiwang gak.. meh ak download.. korg dengar la yer.. xde motif, sajer je nak kongsi..

video 

nahhh, korg dengar la lagu nie, best la.. romantik..hehe..

Monday, April 4, 2011

entri xde tajuk...

Assalamualaikum...hahaha ak datang lagi... xde motif xde tujuan xde matlamat..
tetibe ak tengok entri ak tadi, ak wat2 terkejut jela kn, entri ak macam cikit je...hahaha memang da cikit pon laily... tengok bulan Mac je igtkan ade la 3 4 entri paling banyak pon, sekali tengok ade 1 jerrr... sekali lagi sy ulang, 1 jerrrrr.... 

nampak x punya la pemalas ak nie.. Eh3, update blog je k yg malas, hal yg lain2 ak rajin cikit la..hihi..
cmni ak rase nak share kat korg semua about hotel2 yang ada kt Malaysia nie.. nampak cam banyak kn.. cam larat je nak share semua kan..hehe ak share la cikit2 kan, mane la tau korg nak jalan2 ke, nak honeymoon ke kn.. ley booking awal2..hehe..

ok3, hotel yg first nie kat KL la kan.. Trades Hotel.. hotel nie betul2 depan KLCC.. kalau korg pilih bilih yg menghadap menara KLCC, malam2 tu memng sangat2 romantik.. cantik sangat pemandangan kalau tengok dari bilik.. 

 dekat x dekat x ngn KLCC, dari sini pon boley nampak..hehe
 nie deluxe room die, cantik kan3.. pe tah ag kalau executive room.. nampak cam mewah je design die kan..
 hahhh nie la executive room.. cantik x cantik x.. bohong kalau korg kata x cantik..
yg nie executive suite die.. amacam.. korg da ade angan x skrg nie..??ngee~~
hotel ni pulak kt KL jugak tp nie Pan Pacific Hotel, dekat ngn PWTC.. cantik gak la tempat tu..
 okey, ni tempat masuk la kan, loby.. nampak cam ada gaya orang kaya je kan ngn nak tinggal kt hotel nie.. sebenarnye stardart kt hotel nie bese2 je, org mampu la nak sewa kt sini.. hotel nie kalau untuk org dari oversea nak honeymoon kt sini sesuai kot, sebab ada konsep ala2 romantik kn..hehe
tengok room die nie, malap je kan.. kan ak da kata hotel nie hotel nie sesuai untuk orang2 nak g honeymoon je..

tapi kan kalau nak g hotel yg dekat kat pantai ke laut ke ombak ke.. ada 1 tempat nie best gak tapi kt terengganu..
 amacam tempat nie??? ok x ok x.. ley tahan kan..tempat nie murah cikit la berbanding tempat2 len.. siap ada swimming pool lagi.. memang bangun2 terus terjun kolam la jawabnya nie..haha
 gambar dari jauh, bagi korg nampak cikit...
 kat belakang hotel nie, ada pantai.. tenang je kalau korg duk sini, nak dating ngn family2 korg pn ley, nak men lari lebih digalakkan la...hehe

semua pic2 nie ak mek dari tenet je sebab pic kt ak penuh pic ak je la.. nanti korg menyampah sampai termuntah2 pulak tengok pic ak..hihihi..

banyak lagi yg ak nak share, tp penat pulak nak upload2 pic nie..

sajer-sajer jer....

Assalamualaikum.... hai abah ibu, kakak2, adik2, kawan2, peminat2... and saper2 je la yg mengenali diri nie..
rsnye da lame x tengok blog ak nie, ape da jadi agknye kn3... xde rase2, memang da lame xtengok pon..ngeeee~~~ harap2 peminat ak jgn marah nyer..(hahaha perasan cam la ade peminat)

entry kali nie xde cite yg best2 pn.. sajer2 je nak luangkan mase.. hari ini ade 1 class je, kul 11-12, banyak mase la kn3.. thanks kepada Prof. K memberi kami buat kerja giler yg berlebih-lebihan sebelum final exam kerana membatalkan semua class...(tido la, ape ag yg ley dibuat kan) hehehehe.. tapi kan korang nak tau x ape jd lepas tue.. kalau nak tau tlg angkat tangan mcm sy (usop wilcha)hahahaha.. ce cite ce cite...

ok2, nk cite la nie... sebelum masuk class tadi, try r nak call aunt yg sewakan rumah kt ak and kawan2 ak.. konon2 nak tny ade org baru nak masuk uma ke x sem depan, pastu ape yg jd sebalik nya pulak... AARRRRGGGGHHHH kami semua pulak yg kene tendang keluar sbb kontrak aunt ngn owner rumah nie da abis... kurg diajar punya aunt x bagitau awal2... masuk2 class memang xyah cakap la, memang xfokus pon.. masuk mulut keluar kt hidung la ilmu yg ak dapat tue..hehehe.. balik2 class tue terus cari rumah sewa, berpeluh gak la ngn panas terik nya lagi.. da macam bulan puasa pulak..sob3~~~

hahahahaha kenapa ak ketawa ek??? pelik x pelik x... tengah bz2 cari rumah nie, tibe2 ada asap berkepul2 kt udara.. apakah??? rumah terbakar?? kedai terbakar?? or UPSI yg terbakar?? terkejar2 nie, bese la kan memang seumur hidup xpenah tengok kebakaran, sengal x... da sampai tempat tue, tengok kejap je kot, g cari air lebih penting, haus tahap kritikal da nie... baik x ak sanggup berlari semata-mata nak selamatkan orang??hahaha.. (jangan caye..statement auta)

tapi hari nie memang bertuah sebab uncle sebelah rumah belanja ak n kawan2, ak sapu jela, name pon belanja kn3.. last2 dapatlah rumah juga, maybe rumah yg sama je kot..malam pulak pk2 nak g wt keje menggila lagi, nak g padang upsi, wt parti liar kejap..(statement salah lagi) ngeee~~~.... tapi x jd la kan, beli burger n milo air pastu makan kt bitara tempat tumpuan orang ramai bermesyuarat je.. nk tau mesyuarat pe???? mensyuarat tingkap, pintu, sliding door, semua ade la... ak pulak wt mesyuarat kolam je la.. sambil2 tue pk program pe yg best untuk dibuat..( berangan nak adakan program gak ) mesti la ada angan kan, baru la menjadi...

ok la, ak nak chaw lu der.. ingat kawan2 semua... insan yg cemerlang lahir dr akal yg sihat and hati yg bersih.. ingat yer3.. ( motif ) selamat membaca..

Monday, March 14, 2011

saya sedih...

assalamualaikum frenz2 sume...
maaf yer kpd frenz2, peminat2, scandal2, enemy2..ape ag???hihihi.. da lama x update blog nie..

mood xhappy sgt.. sbb ape??? korang nak tau ke...apa!!!!! xnk tau.. korang xnk tau pon, ak tetap nk post gak...haha

tetibe rs diri nie da byk sgt sushkan org yg aku syg... betul x pd yg berkenaan tu??? betul an betul an...huk3...
g camping, tp injured plak.. terpaksa la die tlg ak dr awl perjalanan smpi akhir perjalanan.. cian kt die, bwk byk barg, papah ak ag.. ak nie dala berat cm tong dram.. tp an die sbar je ngn kerenah ak time tuh... ak trase ak nie cm tau sushkan die je.. tu cte mase kt camping la..

nie nk cte utk today.. hr nie ak rase sdh sbb ak nie cm xnk faham perasaan org lain plak.. apehal la ngn aku nie..
dr smlm ag die gtaw myb die sbuk ngn assgment hr nie, tp ak ok agla.. fhm die perlu focus kt assgment gak kn.. then, td die ajak teman die g dobi baju.. die xckp awal2 kul bpe nk g, ak pn xsdie ag la... then tbe2 die msj ckp jom g skrg, ak pn cm xd mood r, ckp r awal2 an nk g pas abs clas.. ak terhegeh2 nk bersiap.. tau la ak ni bersiap bknnye cpt sgt.. plg cpt pn 10 minit kot..cpt r tu kn..hehe.. pastu die gtaw xnk sushkn ak, better die g sendiri je... perrrhhhh pe ag ak dala tgah siap, die ley kta cmtu plak.. tp papehal ak g gak la..

bile da nek bas, duk sblh die.. tbe2 die mtk maaf, die gtaw die serabut hr nie... die story kt ak yg adk die br col nk gtaw yg abah die msuk hospital da 3 hr..... OMG!!!!!! ak xtau lgsg, ciannye kt die.. die pn br je dpt tau sbb die br blk dr camp, xde line.. pttlah serabut semacam je.. ak plak wt2 mke xde mood time tu.. jahatnye ak time tuh, bkn ke ptt ak yg tenang kn die.. pas pk cmtu, ak trus la ckp 'abg blk la kg klu risau kt abah' tp die gtaw abah die cm da ok ckt, abah die ckp xpyh blk.. die pn byk assgment skrg.. die dala ank sulung, mst byk tggjwb kn.. sbr la awk..
apela yg die pk kn skrg... mst serabut sgt2.. n ak tlgla tlgla tlgla jgn wt sikap cmtu ag k... plz plz plzzzzz... cian kt die.. jgn bdmood tau.. 

maaf yer awk, sy tau sy byk sushkn awk an.. awk je byk sbr ngn sy..
sy nk awk tau sy syg kt awk.. sy akn sentiasa kt sisi awk ble2 je awk perlukn sy..huhuhu saya sedih..
sy tau awk xkn bc blog sy nie..hehe(buat2 hepy)
sy tau sy xmampu nk wt awk hepy mse nie n awk sengaja je wt2 hepy dpn sy kn.. sy tau awk nk pk byk benda ag kn.. cian kt awk..
ak harap sgt2 abh die cpt sembuh n die pn sentiasa happy..

k la, xde mood nk tulis da...hukhukhukhukhuk.. daaaaa...


Thursday, February 24, 2011

MooD : Geram

hi kawan2.. assalamualaikum you all..
aku sebenarnya nak wt assgment nie tp cm xde mood plak, ley plak cmtu kan??haha(sebenarnye xde idea nk kupas).. so, tgah pk2 idea smbl2 tu on fb jap, update blog yg da byk sawang sbb da lame xupdate.. nampak x korang yg ak ni pemalas..kan kan kan... bukan pemalas la der, byk keje datang cari ak macam buah pisang jatuh dari langit.

tgah bz2 nak perah otak kuarkan idea, tetibe plak datang plak masalah...huhu ape ley wt kan, br selesai 1 masalah, datang ag 1 masalah.. korg nak tau pe cte ni..cm gempaq je kan..gue nak cte la nie, sabo la ckt..
axceli xde lah gempaq mane pn tp ak je yg gedik2 nak tukar mood jadi xhpy ckt, kang klu xhpy byk korg plak sdih sampai menangis air mate darah, xdpt la den nk nolong korg sume..

yer3, ak cte skrg gak.. ade lah sorg budak nie, namenye salmah(bukan name sebenar) tibe col ak cakap suh wat keje die sbb die ade keje len, korg rase patot ke salmah nie buat macam tu kt ak??? mst xkn... ak da tau jawapan korg..hahaha.. da name pon pgang amanah same2, mst la kene fair kn, mane ley brat sblh.. kalau salmah kata die byk keje len nk wt, assgment ke nk g wt keje uma ke, at least tlg la aku gak kn.. rase nak cakap macam nie je :-

aku :       eiii cik salmah, ang ingat ang sorg je ke pelajar u yang punya byk keje, 
               aku pon study kt tmpt yg sama ngn ang..
salmah : i ag byk keje dari u la, sume nk kne siapkan dalam masa yg sesingkat-singkat nye..
aku :       aisssehhhh.. dala ang, malasa nak cakap byk, lantak ko la kan, ak wt keje dapat 
               amal lbh ckt, ko plak tgal kn amanah dpt ehem3 la kn...hahaha(faham-faham 
               sendiri la der)..
salmah : ermmmm (terdiam terpaku xtau nak balas balik)
aku :       (sudah meinggalkan si salmah)

p/s : hanya rekaan semate2.. 

 ak tgah pk perkara yg sush nak wt je..haha.." rase macam nak sepak laju2, lempang laju2 je.. biar sampai melekat kat dinding macam cicak kobeng kene sepit kat tepi tingkap" ley x macam tu????conpius2..haha..

bukan nk ungkit tp tanggungjawab bersama bak kata pepatah, berat sama dipikul ringan sama2 la.betul peribahasa ak nie?? aku men hentam jela beb..

so dari mood ak yg happy td trus bertukar menjadi 'raksasa'...kahkahkah.. rase nak fire je salmah nie abis-abisan..geram punya pasal kan.. so, malas2 nak pnjg2kan cte, bek ak wt keje ak je.. xnk moody2 da, xbst r beb.. ngeee~~~ lalalala...

terOVER excited plak ak heppy... gaya gedik pon ade...ahhh xkre2, janji ak senang..
ok la... gudnite korg sume.. ak nak continue balik wt assgment ( buat ke??) xpon ak nak g tdo, pilihan yg mane lebih baik kn...
love u all sume

Friday, February 18, 2011

new style....hehehe

Assalamualaikum
ape yg nak diSTORYkan tentang new style nie kan....mesti korg nak tau kn..hahaha

aku nk cube ubah diri ak la beb..hehe amacam ade berani x?? yeeeesssszaaaa!!!!!

1st (sebelum)


2nd (selepas)
disbbkan kawan2 aku ckp ak xpndai bergaya, ak cube2 la blaja ckt2 nak ubah penampilan kn.. macam mane, ok x??
biase la, zaman kan da berubah, dunia da maju... so, kena la ikut aliran mase kan..hehe..

Thursday, February 17, 2011

HIDUP YANG INDAH......lalalala~~~~~

wahhhh...yooohooooooo lame nye x update blog, rndu rasenye... mst rmai yg tertanya2 mane lah pergi cik laily yang cun nie kan...(terperasan plak) hehe....
actually... bz ckt skrg nie...bz ngn assignment, bz ngn kawan sy ag, bz ngn pakwe family...acecece... yg sbnrnye xde idea nk tulis ape kt blog ni..hahahaha.. yg len2 tu cme alasan semate2..

walaupun slalu bz, tension2 kn, tgah xde mood ke, muke seposen ke(xikhlas) sy akan sentiasa cube buat hidup sy happy, indah.. penuh ngn warna warni kehidupan.. hebat x???(motif nye).. Konon Nak Yang Terbaek la..hihi.. tengah semangat nie..

hidup sy boley jd indah ble ade org2 yg bst2 kt sisi sy...siape kah itu???

1st mst la ibu dan abah sy kan3...

 sy happy ble adk akak n adk2 sy..ngeeee~~~~ walaupun kdg2 bertikam lidah..


kawan2... itu perlu kot??? friendship tu kan pntg.. hidup sy indah ble ade kawan2 gak..hehe


 ini pun antara org yang terpenting gak, sy sayang kamooo.. sape yer??? opssss~~~~

  
my lappy... ley hilangkan bosan ni..
hidup x indah tanpa sume nie sbb sume nie benda hidup dan benda bukan hidup yg sy sayang..hahaha(poyo tahap dewa plak)... da xtau nk tulis ape da.. sje je nk tulis mcm nie tp nth pape la yg ditulis pn xtau la..hakhak.

Monday, January 17, 2011

saya perlukan awak

bila saya perlukan awak dan awak xde
saya akan tengok phone saya
taip message untuk awak
nak bagitau saya nak awak teman saya
tapi lepas tu
saya delete balik message tu
saya tak send
sebab saya tak nak ganggu awak
dan tak nak awak nampak saya insistent sangat

hurmm...
bila saya rindu awak sangat dan awak takde
masa saya nak tido sbb 
saya xtau nak buat mcm mane utk lupekan awak sekejap
saya baring depan dinding
saya bayangkan muka awak atas dinding tu
dan saya bayangkan awak ada depan saya

saya cuma nak awak tau
saya rindu dan perlukan awak
tapi awak takde