Blogger Layouts

Sunday, April 17, 2011

~~NO TITLE~~

~~ASSALAMUALAIKUM~~

korang2 sume... study ker beb??hehehe mentang2 la nak exam, baru nak rushing2 study, amek ko.. macam Mat Lutfi cakap, ley jadi mabuk kalau 2hari x tdo, korang mesti akan jadi mabuk kalau 2hari xtdo sebab study kan3.. tp study ker???? confius yer di situ.. otak aku ni da melayang2 entah ke mane..

memang da minggu exam, da tu g la study kan, yg ko g update blog ag tuh ape kes laily..kantoiii tol la minah nie.. errrrmmmmm eiiiii aku study gak la, kire rajin gak la aku nie kan.. Isnin nie da ade paper 1st, tp xtau la cmne nanti.. kiter wait & see jela nanti..

tetttttetttttetttt.. tibe2 aku terpikir la, tahun depan aku da 23 tahun... ARRGGGHHH, rase macam da tua je, hari tue aku baru je rase ibu aku hantar aku g tadika.. tu 18 tahun yg lalu lar.. then, tadi gak aku tengok video perkahwinan Shuib & Sarah.. huhuhu &&&&& timbul pulak rase nak kahwin pulak, alahai sweetnyer, cam best je tgk org kahwin nie..hahaha biar betul aku nie?? korang cam xcye je kan aku ley pk cmtue.. buang tebiat tul..tapi kan3, aku makin berumur, perlu kot pk kan bnd macam tue..haha.. aaahhhh ketepikan dlu perkara macam tue, jgn pk jgn pk JGN PK lagiiiiiiiiii!!!!!... 

 shuke tengok orang kahwin..hehe

buat mase sekarang, penuhkan ilmu & pengetahuan di dada dulu, kalau ade rezeki tu ade la kan.. study biar abes baru pk, tul x??? lusa nak exam nie, baik ko g study drpd ko pk bnd yg xjd ag utk mase skrg..huhu.. gudluck kepada kawan2, adik2, kakak2 n special someone ( my ehem3 ) untuk exam yg akan datang.. 
wish me luck too...=) hehehe.. semoga mendapat kejayaan yg diimpikan..


 study hard.. jangan malas2...

ok la korang, ak nak tdo, jap ag buah hati saya nak kejutkan sbb die suh sy study jugak..ngeeee3~~~ (macam la die tue study)hahaha

Saturday, April 9, 2011

sunyi

Assalamualaikum

selamat pagi korang2 semua di luar sane... di pagi yg mulia lagi ceria ini (macam hari raya pulak da..hehe) hope dapat jalani kehidupan yang lebih baik dari hari2 sebelum.. tp kan3 aku sunyi sekarang.. ape ke hal ngn minah nie tibe2 nak rase sunyi kan??

ce cite ce cite ape yg ko kate ko sunyi nie... hahahahaha... sebenarnya xde pape pon, aku jela yang sajer2 nak cite.. kawan2 semua da g class sebab tu lah aku sunyi..lol.. class kul 11pg, lambat ag nie.. nak wt ape yer.. study?? exam da nak dekat da nie tp 1 pe pon xbuat ag..parah2 kalau orang macam aku nie.. kalau nak cakap pon, cakap sorang2 jela, xde sape nak layan aku... sob3~~~ haha punye sengal x aku nie....

ok r, aku nak mandi dulu.. jalan terbaek punya yang dapat aku pk..(",)

Tuesday, April 5, 2011

puding caramel

...Assalamualaikum...
hai korang2 sume.. tibe2 je rase nak makan puding caramel...huhuhu da lame xbuat benda2 cmni..sdapnye...yummm3~~
hari nie ak nak kongsi ngn korang sume resipi puding caramel nie.. mane la tau korang nak makan kan, xyah r beli kan3.. baik korang buat sendiri je kan, lagi puas kan..hehe

ni bahan2 nak buat puding caramel nie..

  • 1 tin susu cair.. ala, susu yang selalu makan ngn custard tu, korang mesti tau kan.
  • 1 cawan air, ikut je sukatan tin susu cair tue..
  • 3/4 tin susu pekat.. kalau tak suke manis letak cikit pon boley, terpulang la kat korang yer..
  • 5 biji telur.. 
  • 300g gula.. lebih kurg 3 cawan gak la, cawan selalu minum teh tu
  • 1 sudu teh esen vanila
cara2 nak buat nye...

first sekali, masukkan semua bahan kecuali gula dalam satu bekas dan pukul sampai agak2 sebati. kalau ade blender, blend je semua. resipi ni xboh gula dalam puding coz gula tu nnt wat puding tu keras, boleh potong2 mcm kat pasar malam tue, jd xsdap pulak..

pastu korang ley masukkan dalam bekas dan kukus selama 15-20 minit. guna api sederhana kecil.

step ketiga, kalau agak2 tepi2 tu dah berlubang, bolehla angkat. buangkan air yang kat tengah2 caramel tu tapi hati2 jangan tertumpah pulak pudingnye. Lepas tu masukkanla dalam fridge biar sejuk je masuk dlm tekak nanti.

ok3, tadi puding je.. untuk caramel (gula hangus) pulak, masukkan 300 gm gula dalam periuk dan panaskan atas api perlahan sampai agak2 brownish and dah cair. pastu masukkan air sikit. tuangkan atas puding mase nak makan.

last sekali, kalau prefer gula tu dah ada atas puding masa kukus, tuangkan gula dulu, pastu tuangkan bahan yang blend tadi baru kukus. 

 gambar nie ak juz mek dari pakcik google je.. selamat mencuba yer kawan2 sume.. sedapppppppp, mables la..hihi.. 

ok lah, good luck k.. aku nak chaw lu..

~~~saya rindu~~~

(~,~) Assalamualaikum (~.~)
tibe2 terasa nak jiwang pulak... boley x korang??? kalau korg kata xley. skeati hati aku la, ni kan blog aku..hahaha gurau jerkkk..

tul r korg, aku nak jiwang plus rindu sebenarnye... ngeeee~~~~ rindu kat sape??? opppsss sudah semestinye..jeng3..haha.. ak rindu family ak sebab da lame xbalik kan...

so, bile da mula jiwang, aku pon dengar lah lagu2 jiwang gak.. meh ak download.. korg dengar la yer.. xde motif, sajer je nak kongsi..

video 

nahhh, korg dengar la lagu nie, best la.. romantik..hehe..

Monday, April 4, 2011

entri xde tajuk...

Assalamualaikum...hahaha ak datang lagi... xde motif xde tujuan xde matlamat..
tetibe ak tengok entri ak tadi, ak wat2 terkejut jela kn, entri ak macam cikit je...hahaha memang da cikit pon laily... tengok bulan Mac je igtkan ade la 3 4 entri paling banyak pon, sekali tengok ade 1 jerrr... sekali lagi sy ulang, 1 jerrrrr.... 

nampak x punya la pemalas ak nie.. Eh3, update blog je k yg malas, hal yg lain2 ak rajin cikit la..hihi..
cmni ak rase nak share kat korg semua about hotel2 yang ada kt Malaysia nie.. nampak cam banyak kn.. cam larat je nak share semua kan..hehe ak share la cikit2 kan, mane la tau korg nak jalan2 ke, nak honeymoon ke kn.. ley booking awal2..hehe..

ok3, hotel yg first nie kat KL la kan.. Trades Hotel.. hotel nie betul2 depan KLCC.. kalau korg pilih bilih yg menghadap menara KLCC, malam2 tu memng sangat2 romantik.. cantik sangat pemandangan kalau tengok dari bilik.. 

 dekat x dekat x ngn KLCC, dari sini pon boley nampak..hehe
 nie deluxe room die, cantik kan3.. pe tah ag kalau executive room.. nampak cam mewah je design die kan..
 hahhh nie la executive room.. cantik x cantik x.. bohong kalau korg kata x cantik..
yg nie executive suite die.. amacam.. korg da ade angan x skrg nie..??ngee~~
hotel ni pulak kt KL jugak tp nie Pan Pacific Hotel, dekat ngn PWTC.. cantik gak la tempat tu..
 okey, ni tempat masuk la kan, loby.. nampak cam ada gaya orang kaya je kan ngn nak tinggal kt hotel nie.. sebenarnye stardart kt hotel nie bese2 je, org mampu la nak sewa kt sini.. hotel nie kalau untuk org dari oversea nak honeymoon kt sini sesuai kot, sebab ada konsep ala2 romantik kn..hehe
tengok room die nie, malap je kan.. kan ak da kata hotel nie hotel nie sesuai untuk orang2 nak g honeymoon je..

tapi kan kalau nak g hotel yg dekat kat pantai ke laut ke ombak ke.. ada 1 tempat nie best gak tapi kt terengganu..
 amacam tempat nie??? ok x ok x.. ley tahan kan..tempat nie murah cikit la berbanding tempat2 len.. siap ada swimming pool lagi.. memang bangun2 terus terjun kolam la jawabnya nie..haha
 gambar dari jauh, bagi korg nampak cikit...
 kat belakang hotel nie, ada pantai.. tenang je kalau korg duk sini, nak dating ngn family2 korg pn ley, nak men lari lebih digalakkan la...hehe

semua pic2 nie ak mek dari tenet je sebab pic kt ak penuh pic ak je la.. nanti korg menyampah sampai termuntah2 pulak tengok pic ak..hihihi..

banyak lagi yg ak nak share, tp penat pulak nak upload2 pic nie..

sajer-sajer jer....

Assalamualaikum.... hai abah ibu, kakak2, adik2, kawan2, peminat2... and saper2 je la yg mengenali diri nie..
rsnye da lame x tengok blog ak nie, ape da jadi agknye kn3... xde rase2, memang da lame xtengok pon..ngeeee~~~ harap2 peminat ak jgn marah nyer..(hahaha perasan cam la ade peminat)

entry kali nie xde cite yg best2 pn.. sajer2 je nak luangkan mase.. hari ini ade 1 class je, kul 11-12, banyak mase la kn3.. thanks kepada Prof. K memberi kami buat kerja giler yg berlebih-lebihan sebelum final exam kerana membatalkan semua class...(tido la, ape ag yg ley dibuat kan) hehehehe.. tapi kan korang nak tau x ape jd lepas tue.. kalau nak tau tlg angkat tangan mcm sy (usop wilcha)hahahaha.. ce cite ce cite...

ok2, nk cite la nie... sebelum masuk class tadi, try r nak call aunt yg sewakan rumah kt ak and kawan2 ak.. konon2 nak tny ade org baru nak masuk uma ke x sem depan, pastu ape yg jd sebalik nya pulak... AARRRRGGGGHHHH kami semua pulak yg kene tendang keluar sbb kontrak aunt ngn owner rumah nie da abis... kurg diajar punya aunt x bagitau awal2... masuk2 class memang xyah cakap la, memang xfokus pon.. masuk mulut keluar kt hidung la ilmu yg ak dapat tue..hehehe.. balik2 class tue terus cari rumah sewa, berpeluh gak la ngn panas terik nya lagi.. da macam bulan puasa pulak..sob3~~~

hahahahaha kenapa ak ketawa ek??? pelik x pelik x... tengah bz2 cari rumah nie, tibe2 ada asap berkepul2 kt udara.. apakah??? rumah terbakar?? kedai terbakar?? or UPSI yg terbakar?? terkejar2 nie, bese la kan memang seumur hidup xpenah tengok kebakaran, sengal x... da sampai tempat tue, tengok kejap je kot, g cari air lebih penting, haus tahap kritikal da nie... baik x ak sanggup berlari semata-mata nak selamatkan orang??hahaha.. (jangan caye..statement auta)

tapi hari nie memang bertuah sebab uncle sebelah rumah belanja ak n kawan2, ak sapu jela, name pon belanja kn3.. last2 dapatlah rumah juga, maybe rumah yg sama je kot..malam pulak pk2 nak g wt keje menggila lagi, nak g padang upsi, wt parti liar kejap..(statement salah lagi) ngeee~~~.... tapi x jd la kan, beli burger n milo air pastu makan kt bitara tempat tumpuan orang ramai bermesyuarat je.. nk tau mesyuarat pe???? mensyuarat tingkap, pintu, sliding door, semua ade la... ak pulak wt mesyuarat kolam je la.. sambil2 tue pk program pe yg best untuk dibuat..( berangan nak adakan program gak ) mesti la ada angan kan, baru la menjadi...

ok la, ak nak chaw lu der.. ingat kawan2 semua... insan yg cemerlang lahir dr akal yg sihat and hati yg bersih.. ingat yer3.. ( motif ) selamat membaca..